Αλλαγή φορολογίας στα ΙΧ...

Τετάρτη, 17 Απρίλιος 2013 12:42

 

Πολλοί αναγνώστες του Autobusiness έχουν προβληματιστεί έντονα μετά τις δηλώσεις του υφυπουργού Οικονομικών περί αλλαγής της φορολόγησης των αυτοκινήτων στην Ελλάδα.

 

Ειδικότερα ο κ. Παναγιώτης αναφέρει χαρακτηριστικά στο e-mail του: «Καλημέρα έχω ένα ΙΧ 2.521 κ.εκ. με αξία 23.000 μοντέλο του 2009. Μήπως έχετε νεότερη πληροφόρηση σχετικά με το αν θα αλλάξει τελικά το σύστημα φορολόγησης? Αν ναι από πότε θα ισχύει?

Είμαι σε σκέψεις να το πουλήσω, για οικονομικούς λόγους και αν γνωρίζατε κάτι από τα παραπάνω, θα με βοηθούσε πολύ.».

 

Απάντηση Autobusiness

Αγαπητέ κ. Παναγιώτη επειδή ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων και σύμφωνα με πληροφορίες του Autobusiness δεν πρόκειται να ληφθεί καμία απόφαση πριν τον Ιούνιο καλό θα ήταν να κάνετε λίγη υπομονή μέχρι να δούμε έστω κάποια από τα νέα δεδομένα.

Οσον αφορά στο θέμα της πώλησης κατά την εκτίμησή μας νομίζουμε πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο το έχετε αποκτήσει με τη μείωση του Τέλους Ταξινόμησης που πραγματοποιήθηκε το καλοκαίρι του 2009. Οπότε έχετε ήδη γλιτώσει αρκετά χρήματα από φόρους ωστόσο τα «χαράτσια» κάνουν εξαιρετικά δύσκολη την κατοχή του.

Αντί λοιπόν να το πουλήσετε έναντι λίγων χιλιάδων ευρώ (3-4.000 ευρώ) μήπως θα ήταν προτιμότερο να καταθέσετε τις πινακίδες κυκλοφορίας μέχρι να διαρρεύσουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με το νέο φορολογικό σύστημα...

Αν πάλι δεν αντέχετε ούτε τις πινακίδες κυκλοφορίας να καταθέσετε η μοναδική λύση που θα σας αποφέρει λίγες εκατοντάδες έως λίγες χιλιάδες ευρώ περισσότερα είναι η λύση της εξαγωγής.

Το συγκεκριμένο θέμα πάντως απασχολεί περίπου 150.000 ιδιοκτήτες οχημάτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω οι οποίοι κυριολεκτικά είναι εγκλωβισμένοι.

Πάντως εκτιμούμε πως μετά το Πάσχα θα υπάρξουν κάποια στοιχεία σχετικά με το νέο φορολογικό καθεστώς στα αυτοκίνητα...

Online Αγγελίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του autoblogspot.gr και θα λαμβάνετε στο email σας μηνιαία ενημέρωση.