Να καταθέσω ή όχι τις πινακίδες;

Παρασκευή, 13 Σεπτέμβριος 2013 06:51

Εκατοντάδες είναι τα e-mail από αναγνώστες που ρωτούν αν θα πρέπει να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των ΙΧ τους ή πρόκειται να αλλάξει κάτι στην φορολογία...

Ανάστατοι είναι εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καθώς εντός των επόμενων δύο μηνών θα κληθούν να καταβάλουν τα Τέλη Κυκλοφορίας για το 2014 αλλά και το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης για τη χρήση του 2012. Παράλληλα η εξέταση από την κυβέρνηση για αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων από μηδενική βάση έχει δημιουργήσει περαιτέρω σύγχυση σε όλους τους κατόχους ΙΧ και δεν γνωρίζουν αν τελικά θα καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους ή να τις κρατήσουν.

Μεταξύ των εκατοντάδων e-mail που έχουμε λάβει από αναγνώστες ξεχωρίζει εκείνο του κ. Μάνου ο οποίος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Μετά από 25 χρόνια εργασίας κατάφερα να αποκτήσω ένα δίλιτρο αυτοκίνητο που προσφέρει σε εμένα και την οικογένειά μου μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια. Ωστόσο τα υπέρογκα Τέλη, η αναδρομική ισχύς του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης αλλά και τα τεκμήρια με οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάθεση των πινακίδων κυκλοφορίας. Ωστόσο τους τελευταίους μήνες πολλά γράφονται και ακούγονται περί αλλαγής του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων τόσο στην κτήση όσο και στην χρήση. Εχουν κάποια σοβαρή υπόσταση όλα τα παραπάνω ή απλά είναι τεχνάσματα που δίνουν ελπίδες στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με αποτέλεσμα να μην κατατεθούν οι πινακίδες κυκλοφορίας;».

 

Απάντηση Autobusiness

Αγαπητέ κ. Μάνο η κυβέρνηση και μάλιστα μέσω του υπουργού Οικονομικών έχει ανακοινώσει τις προθέσεις της για ριζική αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των αυτοκινήτων στη χώρα μας. Αλλωστε σύμφωνα με τα δελτία εκτέλεσης προϋπολογισμού ήδη στο 7μηνο οι απώλειες που καταγράφονται μόνο από τα Τέλη Κυκλοφορίας ανέρχονται σε 131 εκατ. ευρώ ενώ οι αντίστοιχες απώλειες από τον ΦΠΑ εξαιτίας της πτώσης των πωλήσεων ανέρχονται σε 476 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα την τελευταία 4ετία έχουν κατατεθεί περίπου 800.000 πινακίδες κυκλοφορίας ενώ ειδικά για φέτος που έχει τεθεί σε ισχύ και ο νόμος για τα ανασφάλιστα ΙΧ αναμένεται να κατατεθούν 250.000 πινακίδες κυκλοφορίας μόνο από τις εταιρείες ενοικιάσεων αυτοκινήτων. Αυτά τα στοιχεία από μόνα τους προκαλούν την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των ΙΧ...

Online Αγγελίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του autoblogspot.gr και θα λαμβάνετε στο email σας μηνιαία ενημέρωση.