Εκπτωση 1,5% στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης!

Πέμπτη, 14 Νοέμβριος 2013 17:46

 

Με έκπτωση 1,5% προσπαθεί να δελεάσει το υπουργείο Οικονομικών τους ιδιοκτήτες ΙΧ με κινητήρες άνω των 1.929 κ.εκ. να καταβάλουν το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης εφάπαξ μέχρι τα τέλη του 2013...

 

 

Εκπτώσεις απίστευτου ύψους της τάξης του 1,5% ανακοίνωσε το Υπουργείο Οικονομικών σε μια προσπάθεια να δελεάσει τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 1.929 κ.εκ. και άνω να καταβάλουν εμπρόθεσμα και εφάπαξ το ποσού που αναλογεί στο όχημά τους.

Ειδικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης οικονομικού έτους 2013, καταβάλλεται εφάπαξ και μέχρι την τελευταία εργάσιμη, για τις δημόσιες υπηρεσίες, ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τη βεβαίωσή του, σύμφωνα με τις διατάξεις περί φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, που ισχύουν και για το συγκεκριμένο φόρο.

Με τη σχετική απόφαση μεταξύ άλλων παρέχεται, σε περίπτωση εμπρόθεσμης υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος και εμπρόθεσμης καταβολής του συνολικά οφειλόμενου φόρου πολυτελούς διαβίωσης, έκπτωση 1,5%.

Σύμφωνα με την διαδικασία, η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Οικονομικών εκτυπώνει και αποστέλλει ταχυδρομικά στους υπόχρεους ατομική ειδοποίηση επί της οποίας αναγράφεται η ταυτότητα οφειλής του προς καταβολή ποσού, η προθεσμία καταβολής του καθώς και το συνολικά οφειλόμενο ποσό για καταβολή.

Παράλληλα το εκκαθαριστικό αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο www.gsis.gr με δυνατότητα εκτύπωσης από τους υπόχρεους – φορολογούμενους.

Σημειώνεται ότι ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης επιβάλλεται στα ποσά της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης, όπως αυτά έχουν προσαρμοστεί μετά τις μειώσεις και απαλλαγές που προβλέπονται από τον ν. 2238/1994 και κατά την αναλογία των μηνών που τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, αεροσκάφη, ελικόπτερα, ανεμόπτερα και πισίνες ήταν στην κυριότητα ή κατοχή των φορολογουμένων.».

 

Γλιτώστε από 6 έως 57 ευρώ...

Ιδιοκτήτης δίλιτρου ΙΧ με Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης 440 ευρώ θα γλιτώσει 6,6 ευρώ.

Κάτοχος οχήματος 2,5 λίτρων με φόρο 1.330 ευρώ θα γλιτώσει εξαιτίας της έκπτωσης 19,95 ευρώ.

Στα οχήματα με κινητήρες 3 λίτρων η έκπτωση υπολογίζεται σε 26,7 ευρώ.

Αντίστοιχα στα οχήματα με κινητήρες 3,7 λίτρων η έκπτωση κυμαίνεται στα 41,1 ευρώ ενώ αντίστοιχα στα οχήματα με κινητήρες 4,7 λίτρων η έκπτωση ανέρχεται σε 57,3 ευρώ.

Πάντως στελέχη της αγοράς εκτιμούν πως περισσότερο πιθανή θεωρείται η εφάπαξ καταβολή του ποσού που αναλογεί στην έκπτωση από τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων με κινητήρες από 2 λίτρα και άνω παρά το αντίτιμο του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης...

Online Αγγελίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του autoblogspot.gr και θα λαμβάνετε στο email σας μηνιαία ενημέρωση.