Αποζημίωση 7.500 ευρώ σε κάτοχο Subaru!

Τρίτη, 16 Σεπτέμβριος 2014 13:31

Αποζημίωση πάνω από 7.500 ευρώ θα λάβει ιδιοκτήτης προβληματικού Subaru Forester...

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Η ιστορία με τα turbo Subaru Forester αλλά και τους πετρελαιοκινητήρες που «κολλάνε» έχει γίνει γνωστή από τα θέματα που έχει αποκαλύψει το Autobusiness. Ωστόσο όπως μας ενημέρωσαν για πρώτη φορά ιδιοκτήτης Subaru Forester 2,5Τ δικαιώθηκε από ελληνικό δικαστήριο και πλέον πρέπει να λάβει ως αποζημίωση πάνω από 7.500 ευρώ καθώς ο εργοστασιακός κινητήρας του καινούριου οχήματός του «κόλλησε», επισκευάστηκε και στη συνέχεια ξανακόλλησε...
Ειδικότερα ιδιοκτήτης Subaru Forester 2,5 Turbo το οποίο και απέκτησε στις αρχές του 2009 έναντι 42.000 ευρώ μετά από 2 μήνες στην κατοχή του αποφάσισε να πραγματοποιήσει το πρώτο ταξίδι με το καινούριο αυτοκίνητό του.
Ωστόσο τότε ξεκίνησε και η περιπέτειά του καθώς ο κινητήρας του ολοκαίνουργιου Subaru Forester 2,5Τ άρχισε να παράγει έναν μεταλλικό θόρυβο.
Αμέσως ο κάτοχος ακινητοποίησε το αυτοκίνητο και κάλεσε την οδική βοήθεια με την οποία μεταφέρθηκε το όχημα στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εισαγωγικής εταιρείας.
Το συνεργείο διαπιστώθηκε ότι υπήρχε αστοχία υλικού κατά την κατασκευή του κινητήρα και σύμφωνα με την εταιρεία αλλάχθηκε ο κινητήρας του Subaru.
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εισαγωγική αρνήθηκε να επιδείξει τα έγγραφα που αποδεικνύουν την αλλαγή του κινητήρα επικαλούμενη πως αποτελούν εσωτερική αλληλογραφία με αποτέλεσμα οι εκκαλούντες να συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα τους.
Παράλληλα το αυτοκίνητο και πάλι έμεινε εξαιτίας σοβαρής βλάβης για δεύτερη φορά και στο δικαστήριο εμφανίστηκαν και άλλοι ιδιοκτήτες Subaru Forester με το ίδιο πρόβλημα αποκαλύπτοντας μάλιστα πως στις ΗΠΑ υπάρχει ανάκληση για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Στις 15 Σεπτεμβρίου το δικαστήριο δικαίωσε τον ταλαίπωρο ιδιοκτήτη του Subaru Forester 2,5 Turbo και υποχρεώνει την εισαγωγική εταιρεία να καταβάλλει πάνω από 7.500 ευρώ μαζί με τους τόκους...
Οσοι έχετε προβλήματα με τα Subaru Forester καλό θα ήταν να το κοιτάξετε λίγο καλύτερα καθώς μπορείτε να βγείτε και κερδισμένοι με μερικές χιλιάδες ευρώ ώστε να επισκευάσετε τις ζημιές σας...

Online Αγγελίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του autoblogspot.gr και θα λαμβάνετε στο email σας μηνιαία ενημέρωση.