Επιστολή ΣΕΕΑΕ σε Χαρδούβελη!

Πέμπτη, 30 Οκτώβριος 2014 15:08

Εστω και την ύστατη στιγμή ο ΣΕΕΑΕ επιχειρεί να συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη καθώς ο κ. Μαυραγάνης δέχεται μόνο τον ΣΕΑΑ...

 

 

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Στα χαρακώματα βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες τα μέλη του Συνδέσμου Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδος καθώς από τη μία ακούγεται πως το μέτρο της απόσυρσης θα συνεχιστεί και το 2015 αλλά θα αφορά μόνο καινούρια ΙΧ και από την άλλη ο Υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος έκανε και δηλώσεις σε ραδιοφωνικό σταθμό σχετικά με τη συνέχιση του μέτρου και φυσικά όλα τα παραπάνω έχουν «μαγειρευτεί» χωρίς να έχει καλέσει κανένα κυβερνητικό στέλεχος τον μεγαλύτερο Σύνδεσμο από τον κλάδο του Αυτοκινήτου που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους.
Ωστόσο έστω και την ύστατη στιγμή ο ΣΕΕΑΕ απέστειλε εξαιρετικά επείγον έγγραφο προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χαρδούβελη σύμφωνα με το οποίο του ζητούν να τον αυναντήσουν και κάποιοι επιτέλους να σταματήσουν να ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα 10-20 μεγάλων εισαγωγικών εταιρειών!
Ειδικότερα η επιστολή προς τον κ. Χαρδούβελη αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κύριε Υπουργέ, πληροφορηθήκαμε ότι η παράταση του μέτρου της απόσυρσης, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί. Θα ισχύσει μόνο για τα καινούρια αυτοκίνητα και όχι και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα εισαγωγής και εγχώρια EURO 5. Πάγια θέση του ΣΕΕΑΕ είναι στην απόσυρση να συμπεριλαμβάνεται και το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, στο τελευταίο υπόμνημα μας με Αρ. Πρωτ. 2174/21-10-2014, σας εξηγούμε τους λόγους για τους οποίους πρέπει να ισχύσει το καθεστώς της απόσυρσης και για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. 
Είμαστε βέβαιοι, ότι θα δείτε θετικά τις προτάσεις μας και όχι μόνο θα δώσετε παράταση στο μέτρο της απόσυρσης, αλλά θα συμπεριλάβετε και τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα. Εξάλλου σας υπενθυμίζουμε ότι το μέτρο της απόσυρσης συμπεριλαμβανομένων των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, είχε εφαρμοστεί με απόλυτη επιτυχία επί υπουργίας, του κου Σουφλιά. Ο ΣΕΕΑΕ εκπροσωπεί 5.000 καταστήματα, των οποίων οι πωλήσεις αφορούν κατά 80% με 90% το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο εγχώριο και εισαγωγής.
Κύριε Υπουργέ, αυτό που ζητά ο Σύνδεσμος και επιβάλλεται να γίνει, είναι μια συνάντηση, γιατί θεωρούμε ότι θα μπορέσετε να κρίνεται καλύτερα, αφού σας παραθέσουμε τις απόψεις μας και προφορικά. Θα θέλαμε λοιπόν μια συνάντηση μαζί σας ή με όποιον εσείς κρίνεται αρμόδιο, να συζητήσει μαζί μας, για το φλέγον αυτό θέμα.
Κύριε Υπουργέ, ευελπιστούμε ότι θα λάβετε υπόψη σας το δίκαιο αίτημα του ΣΕΕΑΕ, που εκφράζει τα συμφέροντα του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων εμπορίας αυτοκινήτων στην Ελλάδα και όχι μόνο τα συμφέροντα των δέκα είκοσι μεγάλων εισαγωγικών εταιρειών.».

Τα παρατράγουδα της «Αυτοκίνησης 2014»...
Αποτελεί παράδοση πλέον τα εγκαίνια μιας κλαδικής έκθεσης να πραγματοποιούν ο αρμόδιος υπουργός ή υφυπουργός του κλάδου και οι πρόεδροι των Συνδέσμων. Ετσι και φέτος τα εγκαίνια της έκθεσης Αυτοκίνηση 2014 πραγματοποίησαν ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Γ. Βασιλάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ. Α. Πετιμεζάς.
Ολοι οι επίσημοι προσκεκλημένοι μίλησαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΣΕΕΑΕ. Κάποιος καχύποπτος θα υπέθετε ότι έγινε επίτηδες εμείς ως καλοπροαίρετοι άνθρωποι νομίζουμε ότι δημιουργήθηκε κάποιο μπέρδεμα...
Από την άλλη μεριά όμως αντικρίσαμε στο site του Πρώτου Θέματος φωτογραφία από τα εγκαίνια της έκθεσης στην οποία φαίνονται καθαρά ο υφυπουργός Μεταφορών κ. Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος του ΣΕΑΑ κ. Βασιλάκης και ο Πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ κ. Πετιμεζάς αλλά στην λεζάντα γίνεται αναφορά μόνο στους δύο και ως διά μαγείας «εξαφανίστηκε» εντελώς ο Πρόεδρος του ΣΕΕΑΕ.
Αραγε για ποιο λόγο εξαφάνισαν τον κ. Πετιμεζά από τη λεζάντα της φωτογραφίας. Κάποιος καχύποπτος θα υπέθετε ότι υπήρξε «απαγόρευση» ακόμη και του ονόματος από κάποιους. Εμείς όμως σαν καλοπροαίρετοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι ο συντάκτης μάλλον δεν είδε καλά τη φωτογραφία...

 

Online Αγγελίες

Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter του autoblogspot.gr και θα λαμβάνετε στο email σας μηνιαία ενημέρωση.